Царевец,  Велико Търново   Обичани оперни и балетни заглавия, както и симфоничен

...
Царевец,  Велико Търново
 
Обичани оперни и балетни заглавия, както и симфоничен
Коментари Харесай

Седем спектакъла в "Сцена на вековете" 2019

Царевец, 
Велико Търново


 

Обичани оперни и балетни заглавия, както и симфоничен концерт показва " Сцена на вековете " 2019 в крепостта Царевец. Програмата стартира на 13 юли с " Лебедово езеро " на Имперския съветски балет. На 20 юли Държавна опера-Бургас показва " Турандот " от Джакомо Пучини. Историята за китайската принцеса е под режисурата на Нина Найденова, диригент е Найден Тодоров.

На 26-и Музикално-драматичен спектакъл " Константин Кисимов " ще се включи с оперетата " Теменужката от Монмартър " (комп. Имре Калман). Постановката е на Бойко Богданов, като екипът на Великотърновския спектакъл ще сложи за първи път у нас творбата в неговия автентичен тип. След края на постановката ще бъде излъчен аудиовизуалният театър " Царевград Търнов - тон и светлина ".

На 3 август в крепостта ще " оживее " още едно произведение от Пучини - " Бохеми ", режисура на Държавна опера-Русе. След спектакъла публиката още веднъж ще има опция да следи шоуто " Звук и светлина ". На 10 август Музикално-продуцентски център Варна гостува с операта " Симоне Боканегра " от Джузепе Верди, режисирана от Деян Прошев. 

На 30 август " Сцена на вековете " 2019 ще бъде хазаин на симфоничен концерт. Той е на Русенската филхармония и е отдаден на 120 години от рождението на Панчо Владигеров. Почетен гост-диригент е Йордан Камджалов, а гост-солист - младият виолончелист Атанас Кръстев. На Царевец ще прозвучат Българската рапсодия " Вардар " (1922) и " Българска сюита " (1927). 

Последният спектакъл в програмата ще бъде показан на 4 октомври от 19 ч. на цирковата площадка в кв. " Колю Фичето ". " Палячи " на Руджиеро Леонкавало ще оживее в естествения фон на арената на Академичен цирк " Балкански ". Режисьор е Огнян Драганов, диригент - Ивайло Кринчев, концертмайстор - Румен Какамъков, сценография и костюми - Каталин Йонеску- Арборе (Румъния). Участват актьори от трупата на  " Балкански ", солисти, хор, оркестър на Държавна опера-Стара Загора.

Всички представления, като се изключи " Палячи ", стартират в 21 ч. в крепостта Царевец. Билети се продават в Туристическия информативен център в Търново и в мрежата на " Ивентим ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР